Start på inferno av folköl och mosbricka

5:29 min

Power Meet är även för mackarna ett minutiöst förberett evenemang.

Den mackägare som inte är beredd när Power Meet börjar på torsdag gör nog gott i att söka sig till en annan bransch. Det här är planerat sedan länge. "Helvetet har redan börjat, det drar igång redan på måndagen", som en person på en av Västerås bensinmackar säger när vi ringer runt.  

– Mycket tankearbete är det, och det börjar långt i förväg. Man börjar ju inte planera veckan innan, utan väldigt mycket tidigare, säger stationschefen Lena Hellström på Shell vid Rocklundamotet.

Folköl, korv och mos måste finnas, och annan mat som man äter i farten.

– Kanske inte jättemycket sallader, men det går det också, och mosbrickor, läsk och glass. Alkoholmässigt har de väl det mesta med sig, men folköl säljer vi en del av, som nödproviant, säger Lena Hellström. 

Morgonpersonalen börjar en halvtimme tidigare under Power Meet för att hinna städa upp det värsta skräpet utanför butiken. Men Power Meet är roligt, tycker Lena Hellström. 

– Vi tar med glädje emot dem som kommer och det är faktiskt en kul helg. Vi känner kanske inte jättestort behov av att åka ner och sätta oss på Sjöhagsvägen på kvällen, för vi ser rätt mycket här. Jättemycket fina bilar och mycket trevliga, hitresta människor.