Portugal: ”Vi är självsäkra”

5-0 mot Tyskland ger självförtroende.

Portugal kliver in i EM-finalen mot Sverige som favoriter och har god tro på att kunna bärga guldet i Prag.

–  Vi är ett bra lag och ser fram emot morgondagens match, säger Monaco-spelaren Bernardo Silva på presskonferensen inför matchen.

Portugal har precis som Sverige varit i U21-EM-final vid ett tillfälle tidigare. Då, 1994, blev det förlust men nu ska portugiserna ta chansen. Och efter formbeskedet i semifinalen mot Tyskland är det många som håller Portugal som favoriter i tisdagens final.

– Vi har stort självförtroende, stort fokus. Vi vill visa den potential som fanns mot Tyskland. Men det kommer bli en svår match, två bra lag. Men jag tror på Portugal, säger portugisiske journalisten Diogo Oliveira till SVT Sport.

– I Portugal är turneringen jättestor, vi har många stora namn i Portugal som Benardo Silva och Ivan Cavaleiro. Det skulle betyda jättemycket för oss med en första guldmedalj.

Stjärnan själv, Bernardo Silva, bekräftar att stämningen är god i truppen inför finalen.

– Vi kan inte ha det bättre. Vi vann med 5-0 mot Tyskland och vi är självsäkra. Vi är ett bra lag och ser fram emot morgondagens match, säger Silva.

Men laget har även respekt för sin motståndare även om man i första hand vill fokusera på sitt eget spel.

– Sverige är inte bara Guidetti. Sverige har flera bra spelare, så vi kan inte bara fokusera på en. Det viktigaste är att vi gör vårt jobb och inte tänker för mycket på Sverige.