Stort släktmöte i Stafsinge

7:24 min

Hans Paulsson har lagt ett stort familjepussel och samlat ihop släktingar som alla är ättlingar till sju barn som växte upp på Bengtgården i slutet av 1800-talet.

Vid en resa till USA 1974 fick Hans Paulsson upp intresset för släktforskning. Datakunskaper förvärvade på egen hand och på Ericsson gjorde att han kunde samla och kategorisera informationen på ett effektivt sätt. Han har lagt mycket tid på Lunds landsarkiv och på landsarkivet i Vadstena.

På tisdagen samlades ett 40-tal släktingar och inne på Gits Gård i Stafsinge där släktmötet hölls fanns en 13 meter lång redovisning av alla släktingar som alla har sitt ursprung i 1800-talets Vinberg.

Släktträdet är inte störst i världen och har heller inte flest generationer bakåt redovisat men Hans Paulsson tycker ändå att sammanställningen är speciell. Han har till exempel lyckats spåra släkt i USA på både farmor,farfar, mormor och morfars sida! Men han är inte nöjd.

- Det är min ambition att samla ihop bilder på alla som lever och det finns många trådar att dra i är, mycket är ogjort och det är det som gör släktarbetet så spännande. Det är som en deckare, säger han.

På plats i Stafsinge är också Leslie Palmitier som besöker Sverige för första gången.

- Det är underbart att träffa alla släktingar och Hans har gjort ett fantastiskt arbete att samla alla och många har inte ens träffats innan. Men han måste komma över till USA och leta upp resten av släktingarna så kan vi ha en lika härlig träff där, säger Leslie Palmitier som hade svaga kunskaper om sin bakgrund innan hon fick kontakt med entusiasten Hans Paulsson.