Vägmarkering uppmanade att köra mot trafiken i Lassabackarondellen

0:47 min

När Varbergs kommun målade nya vägmarkeringar i Lassabackarondellen blev det lite fel.

När du kom körande österifrån och skulle svänga höger mot Borås alternativt åka rakt fram mot Getterön visade den vita markeringen på vägen att du skulle svänga vänster, mot trafiken, i rondellen.

– Entreprenören målade fel, men det åtgärdades ganska omgående, säger Henrik Petzäll, chef för hamn- och gatuförvaltningen i Varberg.

Lassabackarondellen är omdiskuterad eftersom den är så svår att köra rätt i. Kommunen har därför gjort små förändringar i skyltning och vägmarkering under det senaste året. I framtiden är det tänkt att rondellens fem in- och utfarter ska bli fyra som en mer normal rondell.

– Man kan bli luttrad och tänka att av alla platser där vi målar markeringar så kanske det här var det minst lämpliga stället att göra fel på, men fel blev det.

Men hur kunde det bli så fel?

– Det kan man verkligen fråga sig. Det är lätt att skratta åt det, men det kan finnas en allvarlig betydelse i det, det kan ge fel signaler till trafikanterna. Men det är helt enkelt den mänskliga faktorn. Jag kan bara hoppas att det inte är någon som har letts fel i cirkulationen, säger Henrik Petzäll.