Crowdfundingen skulle hjälpa Grekland – men har bara samlat in en bråkdel av vad som krävs

Det är nästintill omöjligt att missa att Grekland har lite bekymmer gällande sin ekonomi. Nu har en engelsman startat en crowfunder för att hjälpa dom. Ett steg i rätt riktning, men räcker nog inte hela vägen fram.

Engelsmannen Thom Feeney lessnade på att höra om politiker som bara visade musklerna och inte gav något konkret för att hjälpa Grekland i deras ekonomiska kris. Därför startade han en crowdfunding med målet att samla in de pengar som krävs av Grekland tills på tisdag nästa vecka.

– Allt det här daltandet om Grekland börjar bli trist. Ministrar flexar musklerna och posering om huruvida de kan hjälpa det grekiska folket eller ej. Varför kan inte vi hjälpa till? Skriver Thom på crowdfundingsidan.

Han menar att om varje person i Europa skänkte ynka €3, eller ungefär 30 kronor, skulle man kunna nå upp i de €1 600 000 000 som krävs.

Har bara uppnått en promille hittills

Man har i skrivande stund uppnått en insamling på totalt €780 776. Något som motsvarar ungefär en promille av vad som krävs för att betala av Greklands skuld. Så det kanske inte är en lösning som håller, men ändå något som visar att européer är de givmilda människor som Thom Feeney tror och hoppas på.

– Européer är ganska generösa. Det finns 500 miljoner människor i EU och jag är övertygad om att vi alla någon gång snart kommer att höja ett glas ouzo och fira en lyckad kampanj med en stor stor fest, skriver Thom på sidan.

Värt att notera är att dessa siffror endast gäller den skuld som ska in nu. Totalt har Grekland en mycket större skuld som antagligen aldrig skulle kunna betalas av med hjälp av crowdfunding.