Västerbotten

Döms för grov misshandel i Rönnäs-fallet

Idag kom domen mot en av de åtalade männen i fallet kring misshandeln i Rönnäs utanför Vilhelmina i november förra året, där offret avled av skadorna. En 56-årig man döms till 2,5 års fängelse.

Två nätter i rad misshandlades det medelålders paret av tre män. Under den andra nattens misshandel knuffades kvinnan ur sin rullstol och våldtogs. Misshandeln av hennes sambo var så grov att han avled av sina skador tidigt på morgonen den 21 november förra året.

Nu döms en av de åtalade, en 56-årig man, till fängelse i 2,5 år för bland annat grov misshandel. Åklagaren ville att den dödliga misshandeln i Vilhelmina kommun i första hand skulle rubriceras som mord.

Men ännu har Lycksele tingsrätt inte avkunnat dom mot de två män - 42 respektive 37 år - som förutom mord och grov misshandel även åtalats för våldtäkten på kvinnan. Upprinnelsen till händelserna tycks vara att 42-åringen visste att den nu döde 56-åringen hade en pistol, vilken han ville komma åt. 

Domen mot de mordåtalade dröjer eftersom ny bevisning åberopats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio