Ridläger för nygamla ryttare

3:18 min

På Skölds djurgård i Löttinge i Täby välkomnas vuxna återvändare till stallet för att fräscha upp gamla kunskaper och ge sig upp i sadeln igen. 

Det pratas om att en ny folkrörelse är på gång över hela Sverige. Allt fler före detta stallbarn återvänder till ridningen i vuxen ålder. I våras kom också boken "Tillbaka till stallet" skriven av journalisten Anna Kågström som började rida igen efter 30 års uppehåll och som ville berätta om sin upplevelse.

Inspirerade av detta åkte vår reporter Nadya Norton ut till Skölds Djurgård där ett ridläger för "återvändare" startade idag och en av frågorna som Nadya ställde var vad det är för skillnad på att hålla läger för vuxna jämfört med barn och ungdomar: 

- Dom är lite stelare och gillar godare mat än barn, annars är det precis likadant, säger Ida Sköld.

En av de som är med på lägret är Sigrid Katzler. Sigrid har tre barn som rider på ridskolan till vardags och det var då hennes intresse för att lära sig att rida själv väcktes:

- Jag red ett år när jag var 20-åring men jag blev aldrig särskilt duktig och ramlade av hela tiden så jag tröttnade. Men jag har alltid haft en längtan och när mina barn började rida blev jag avundsjuk så nu tar jag chansen och får rida lite jag också, berättar Sigrid.