SM i frisbee avgörs i Sundsvall

2:30 min

På det stora gräsfältet bakom postterminalen i Sundsvallshamnen avgörs SM i frisbee idag i närmast perfekta förhållanden med uppehåll, vindstilla och molnigt.

Det var en vänskaplig atmosfär strax innan klockan nio på morgon. Alla känner varandra och det märks vid presentationen av deltagarna. Det jublas och aplåderas när varje lag ropas upp. En person som står vid sidan om är regerande världsmästaren i Discathlon Tomas Burvall från Bollnäs. Han kommer inte att vara med då han har problem med en nerv i en fot.

– Jag hade först problem med en hälsena och fick akupunktur och nu har en nerv i foten blivit påverkad av det, säger Tomas Burvall.

Han siktar ändå på att vara med på världsmästerskapen som går på hemmaplan i Norrköping med start den 18 juli.

– Det är ju ändå ett par veckor bort, men jag vill hinna med och träna innan dess.

Ett frisbeekast från fältet går sågklingor varma för att kapa plastunderlag till golvet på hockeyrinken. Att inlinehockey-SM spelas utomhus tillhör inte vanligheterna och Ville Virtanen som spelar för Stockholm Capitals gör det för första gången.

– Det ska bli spännande och jag tror det blir bra. Hoppas det kommer mycket folk nu när det är så mycket idrotter på samma plats.

Ville får tillsammans med lagkamrater och motståndare hjälpa till. Sargen står på plats men golvet måste dit och det är drygt 3 timmar bort till första nedsläpp.

– Vi vill få det klart så fort som möjligt så vi hinner ladda om inför första matchen, säger Ville Virtanen.

På plats vid inlinesrinken är även förbundskapten för Svenska inlinehockeylandslaget Andreas Svensson som ska ta ut ytterligare 4 spelare inför VM som går i Tammerfors.