Östergötland

Almedalen dyrt för skattebetalarna

7:03 min

Under Almedalsveckan skickar kommuner, landsting och regionförbund tjänstemän till Visby för att de på ett enkelt sätt ska kunna mötas och utbyta erfarenheter. Något som sker på skattebetalarnas bekostnad. Sebastian Navab är PR-konsult och menar att Almedalen är en viktig arena, men kanske inte för alla då den blir allt dyrare.

– Om du ska driva en fråga om region eller infrastruktur och få en möjlighet att träffa ministern eller den som fattar beslut om dina frågor, då är det värt ganska mycket, säger Sebastian Navab.

 Men han undrar om det är värt pengarna och om skattebetalarna får tillbaka något för den dyra investeringen som görs under Almedalsveckan.

 Ulrika Olsson är kommunikationsdirektör på Region Östergötland. I år samarbetar man med Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Östsvenska handelskamamren och Linköpings universitet och de gemensamma kostnaderna för parterna under Almedalsveckan är 1,8 miljoner kronor exklusive resor och boende. Hon säger att investeringen kan hjälpa dem att fatta bra beslut för framtiden så att de klarar av kompetensförsörjningen när ostlänken ger 19000 nya arbetstillfällen.

 – Det handlar om att lyfta frågor som är viktiga för oss och diskutera med de personer som finns i Almedalen, säger Ulrika Olsson.

 Men hon är också medveten om att Almedalen blir allt dyrare och att det är viktigt att prata om kostnaderna.

 – Vi ska sätta oss efter det här och utvärdera vad vi får ut mest av, säger Ulrika Olsson.