CCC fortsätter att gå med förlust

0:55 min

Konferensanläggningen Karlstad CCC har aldrig gått med vinst sedan starten 2011. Anders Knape, ordförande för Visit Karlstad, som driver CCC, säger att den ekonomiska situationen varit bättre om man sluppit fastighetsskatten.

Underskotten har pendlat mellan 1 och 5 miljoner kronor per år och under 2013 var ägarna tvungna att skjuta till drygt 6 miljoner för att förhindra en konkurs. Fastighetsägaren har också efterskänkt en hyresskuld på 5 miljoner, skriver NWT.

Visit Karlstad driver anläggningen som ägs till 49 procent av kommunen och näringslivet äger resten.

– När man drog igång anläggningen hade man en kalkyl att man kunde betala en hyra som var relaterad till en omsättning på uppemot 60 miljoner. Vi har inte nått upp till den omsättningen. Det var ingen realistisk kalkyl, säger Anders Knape, ordförande för Visit Karlstad.

Att nya CCC inte är befriat från fastighetsskatt, vilket den förra fastigheten var har också bidragit till förlusterna, enligt Knape.

– Hade vi inte fått den här fastighetsskatten på oss då hade den ekonomiska situationen sett betydligt bättre ut.

Men Anders Knape tycker att det ser bra ut för CCC just nu.

– Vi har just avslutat de två bästa månaderna i företagets historia och hösten är välbokad. Den här anläggningen betyder mycket för hela länet.