Minst 36 döda i färjeolycka

En färja med 189 personer ombord har vält i centrala Filippinerna, rapporterar lokal polis och kustbevakning. Räddningsaktionen pågår och enligt rapporter har minst 36 personer omkommit.

En färja med 173 passagerare och 16 i besättningen har kapsejsat i centrala Filippinerna, rapporterar lokal polis och kustbevakning.

Räddningsaktionen pågår och enligt rapporter har minst 36 personer omkommit. Färjan MBCA Kim Nirvana var på väg från staden Ormoc till Camotes-ön när den kapsejsade i hårt väder och stora vågor.

Dussintals överlevare som klängde sig fast vid skrovet på MBCA Kim-Nirvana har plockats upp av räddningsbåtar en kilometer utanför Ormoc och dykare söker nu ytterligare överlevare inne i fartyget. Hittills har totalt 118 personer räddats eller lyckats simma i land.

Filippinerna består av 7 100 öar och de senaste åren har hundratals människor dött i olyckor i området, vilket ofta har kopplats till dålig sjösäkerhet, överlastade och dåligt underhållna fartyg.

Världens värsta, kända båtolycka i fredstid skedde här 1987 när färjan Dona Paz kolliderade med en oljetanker och över 4 300 människor omkom.