Besviken efter Älvstrandens nej till Kungsholm IV

2:43 min

Johnny Sid är förvånad över Älvstrandens besked igår att Kungsholm IV inte får ligga vid gamla Götaverken. Nu måste båten skrotas.

- Det blir upphuggning i Indien nu. Det finns en begränsad marknad för sådana här fartyg, men jag trodde verkligen det skulle lösa sig i Göteborg, säger Johnny Sid.

Han har försökt få Kungsholm IV tillbaka till Göteborg för att driva hotell på båten. Samma sak som han gjort med ett gammalt fartyg i hemstaden Åbo.

Älvstranden menar att botten måste saneras inom fem år. Därför hade de bara kunnat ge Kungsholm IV en tillfällig plats, med förbehållet att det fanns en annan permanent lösning. Johnny Sid ger inte mycket för en förklaringen.

- Det här är ett kommunalt bolag och de har vetat om det här i ett och ett halvt år. De vet att det inte finns några andra alternativ. 

Är det slutet för Kungsholm IV nu?

- Ja, vi kan inte köpa ett fartyg om vi inte har kajplats, Göteborg var sista chansen.

Mattias Jonsson, ordförande på Älvstranden utveckling AB, hävdar dock att man hela tiden varit behjälplig med att finna en annan plats där Kungsholm 4 kan ligga mer permanent, men att man inte fått någon återkoppling på flera månader.