Emelie ryter till mot lastbilsförarna

4:52 min

Emelie Eriksson från Vinninga menar att stressade lastbilschaufförer visar för lite hänsyn till dem som kör lagligt - i synnerhet till dem som har en häst i lasten.

Vad är din åsikt? Kommentera här.

I tisdags åkte Emelie Eriksson tur och retur till Linköping med sin häst för att delta i ett träningspass som hon fått som pris. Men det är en resa hon inte tänker göra om.

I ett inlägg på facebook, som delats 800 gånger, beskriver hon hur resan kantades av obehagliga situationer:

"Vi har hela vägen kört lagligt, försiktigt och med genomtänkta vägar. Men endå utsätts vi för helt galna medtrafikanter. Lastbilen på bilden trycker oss i röven, och pressar nära - på en enfilig smal väg med räcken på båda sidor.

Tidigare körde en lastbil om oss, fine fine inga problem - BORTSETT från att omkörningen skedde bara dryga 150-200 meter ifrån där vägen delades upp av refug/räcke. Jag börjar bli livrädd för att åka iväg med häst, vi åker med ett ekipage på bil + kärra, i kärran står 500 kg djur. Vi kan inte tvärnita för vi får då hästen i nacken."

- Man undrar vad de tänker. Om de inte är medvetna om hur tungt ekipaget blir med hästen. Eller vad de funderar på, säger hon till P4 Skaraborg.

I kommentarerna till inlägget har hon också fått mothugg från lastbilsförare.

- Ja det var någon som skrev att vi med hästekipage inte har på vägen att göra eftersom vi stoppar upp flytet i trafiken.

Hur tänker du göra framöver då. Kommer du fortsätta att köra med din häst?

- Så lite jag bara kan. Det här gjorde oss väldigt rädda.