Överklagar inte dom i fotbollsmålet

1:01 min

Åklagaren Ola Lavie kommer inte att överklaga domen i det uppmärksammade fotbollsmålet i Värmlands tingsrätt.

Domen handlar om den 24-årige fotbollsspelaren som sparkade en annan spelare i en träningsmatch förra året, så illa att spelaren bröt både vadben och skenben. 24-åringen blev utvisad, men frågan var om han också skulle fällas för misshandel. Men i tingsrätten friades 24-åring från alla anklagelser.

– Jag har läst domen och jag har gått igenom mina anteckningar från målet. Jag bedömer att det inte blir en annan utgång i hovrätten och därför väljer jag att inte överklaga, säger åklagare Ola Lavie.

Enligt Ola Lavie ändrades vittnesmålen något under förhandlingen jämfört med materialet i förundersökningen och det tillkom även ny bevisning.

– Precis som domstolen skriver i sina domskäl så går det inte att säkert säga vad som har föregått den är tacklingen som jag åtalade för, säger Ola Lavie.

Fallet har ansetts principiellt viktigt. Enligt 24-åringens försvarsadvokat och tidigare justitieministern Thomas Bodström skulle en fällande dom ha kunnat leda till att stora mängder liknande fall också hade hamnat i rätten.