Mordet i Midgård i Västervik

Offret mördades för sin kärleks skull

1:27 min

34-åringen i Midgård dödades för att han ville rädda den kvinna som satt i klorna på en hänsynslös människosmugglare som utnyttjade henne. Det visar polisens utredning av mordet.

Enligt uppgifter i utredningen hade han blivit kär i henne och han försökte sätta stopp för den man som han uppfattade utnyttjade och kränkte henne. Han ville leva med henne och ville även ta sig an hennes barn som då fanns i hennes hemland.

På grund av detta skrev 34-åringen på Facebook om det som den nu misstänkte huvudgärningsmannen gjorde.

"Till hunden som livnär sig på att smuggla folk och utnyttjar sina landsmäns sköra och olyckliga situation… och som hänsynslöst utnyttjar den kyska xx genom att hålla hennes barn borta från henne … för att tillfredsställa sina skamliga behov …. Han må veta att den som sprider mörker väntar ett ännu mörkare öde förr eller senare."

Men, enligt åklagaren, stoppade det här inte den nu mord- och våldtäktsmisstänkte mannen. Istället skaffade han en pistol och åkte sedan tillsammans med sin bror till Västervik för att söka upp 34-åringen. Där sköt de ihjäl honom och efter det kränktes kroppen genom att de slog sönder hans ansikte - troligtvis med en pistolkolv, enligt åklagaren.

De båda mordmisstänkta bröderna nekar till brott.