”Drömmen är en medalj på OS”

8:22 min

Hon har kallats allt från supertalang till diamant. 21-åriga Khaddi Sagnia spås bli Sveriges nästa, stora friidrottsstjärna och med tanke på det halvår hon haft - är hon verkligen på god väg.

Längdhopparen från Göteborg slog igenom på allvar i vintras när hon kvalade in till inomhus-EM och i juni slog hon till med personligt rekord och klarade kvalgränsen till VM i Peking.

– Det känns fantastiskt och det har gått så snabbt. Men jag har tränat väldigt hårt och känner att jag blivit starkare, så nu hoppas jag bara att det fortsätter gå så här bra, säger hon.

Khaddi Sagnia började sin karriär inom tresteg. Som 16-åring vann hon guld på ungdoms-OS och året efter tävlade hon i Diamond League. Men då när hon var på toppen - föll hon snabbt till botten när hon 2012 drabbades hon av en allvarlig korsbandsskada. Men, istället för att det skulle bryta ner henne - har det gjort henne starkare än nånsin.

– Det var jättetråkigt, men jag har blivit mer seriös efter skadan och förstår vad som krävs av mig för att jag ska bli riktigt bra. Så det kom verkligen något positivt ur det, säger hon.

För att komma tillbaka efter skadan började hon med längdhopp och där stannade hon sedan. Hon står nu som nybliven svensk mästare från lag-SM i Sundsvall, en skön känsla när både U23-EM och VM stundar.

– På U23-EM har jag stor chans till medalj. VM däremot ser jag mer som en bonus eftersom jag trodde inte att jag skulle ta mig dit än. Jag är mest där för att ha kul och lära, men självklart vill jag även prestera bra, säger Khaddi Sagnia.

Inomhus-EM i vintras och nu VM i augusti - mästerskapen checkas av ett efter ett. Och såklart finns också drömmen om det största mästerskapet av dem alla.

– Den stora drömmen är självklart att ta medalj på OS och jag tror att det kan ske, snart.