Carlgren skadad när AIK kryssade

0:35 min

En U21-hjälte skadad och två försvarsmissar. AIK såg ut att ha skaffat sig ett uselt utgångsläge inför returmötet med VPS Vasa i kvalet till Europa League.

Då slog Nabil Bahoui till två gånger om och såg till att AIK fick med sig 2-2.

Guld i U21-EM i tisdags. Två dagar senare hade AIK:s målvakt Patric Carlgren, guldhjälte med två straffräddningar när U21-landslaget besegrade Portugal i finalen, en jobbigare afton.

En kollision i inledningen av första halvlek gjorde att Carlgren tvingades utgå skadad redan efter en knapp halvtimmes spel.

– Han är knäskadad, troligen ett uttänjt ledband. Vad det innebär för den närmste tiden är fortfarande oklart, vi behöver den här natten och kanske en till för att få reda på det, säger Andreas Alm till aftonbladet.se.

Oscar Linnér, 18, ersatte och gjorde det bra, även om han hamnade på mellanhand när tidigare AIK-spelaren Admir Catovic tog ner ett inlägg och kom förbi Linnér och kunde rulla in 1-0, tre minuter in på tilläggstid i den första halvleken.

Vasa, sist i den finländska högstadivisionen med blott två segrar på 14 matcher, ökade på till 2-0 i 65:e minuten genom Jordan Seabrook, som fick stå omarkerad och nicka in en frispark via ett AIK-ben.

Fem minuter senare väcktes AIK:s hopp när Nabil Bahoui satte pannan till ett precist inlägg från Johan Blomberg. Samme Bahoui blev nedsparkad i straffområdet i 83:e minuten. Bahoui tog själv hand om straffen och kvitterade.

Även Elfsborg var ute på kvaläventyr i österled och fick i sin första omgång av Europa League-kvalet möta den finländska ligans målsnålaste lag: tabellåttan Lahtis, med 12-12 i målskillnad på 15 matcher.

Elfsborg, tvåa i allsvenskan, hade ledningen vid två tillfällen - men hemmalaget kvitterade båda gångerna.

Marcus Rohdén gjorde 1-0 efter en kvart. Pekka Lagerblom satte tio minuter senare 1-1.

Efter nästan en timme nätade Viktor Prodell för Boråslaget, men kort därefter gjorde även Lahtis sitt andra mål för kvällen genom brassen Matheus Alves.

Returerna spelas på svensk mark om en vecka.