Dunderskrällen: Nadal utslagen

5:02 min

Tvåfaldige Wimbledon-mästaren Rafael Nadal är utslagen redan i den andra omgången i årets turnering.

Förre världsettan var en skugga av sitt forna jag och hade inget att sätta emot pigge kvalspelaren Dustin Brown.

Rafael Nadal har spelat färdigt i årets Wimbledon. Den tvåfaldige Wimbledon-mästaren föll med 1-3 i set mot den 102-rankade tyske kvalspelaren Dustin Brown - och har därmed inte gått längre än till fjärde omgången på sina fyra senaste besök i den klassiska grästurneringen.

Förlust i andra omgången 2012 mot den då 100-rankade Lukas Rosol. Direkt respass ett år senare mot Steva Darcis, 135:a i världen. Exit i fjärde omgången i fjol mot dåvarande 144-rankade Nick Kyrgios.

Och på torsdagen förlust - 5-7, 6-3, 4-6, 4-6 - mot Dustin Brown. En förlust som kanske svider extra med tanke på att Nadal åkte ut redan i kvartsfinalen i favoritturneringen Franska mästerskapen tidigare i år.

– Jag hade aldrig varit på centrecourten förut och trodde att jag skulle freaka ur lite grann. Men det var faktiskt lätt för mig för jag hade ingenting att förlora, säger Brown efter skrällsegern.

– Jag har så mycket respekt för Nadal och ville inte ha några långa bolldueller. Jag försökte avsluta det så fort det gick.

Kanske är det så att skadorna till slut har kommit i kapp den 29-årige spanjoren? Nadal är för närvarande världstia, hans sämsta rankning på tio år. 

Torsdagens nederlag var ändå ingen sensation. Brown, 30, har ett stort spel i sig och hade besegrat Nadal på gräs förut (Halle 2014). I tredje omgången ställs Brown mot Viktor Troicki, Serbien.

För två andra Wimbledon-segrare gick det desto bättre. Hemmahoppet Andy Murray, som vann turneringen 2013, är klar för tredje omgången efter 6-1, 6-1, 6-4 mot nederländaren Robin Haase. Murray var så överlägsen att åskådarna inte ens hann fylla stolarna på bana 1 där matchen spelades.

Även den sjufaldige Wimbledon-mästaren Roger Federer, Schweiz, är vidare till tredje omgången efter 6-4, 6-2, 6-2 mot Sam Querrey från USA.