
Matvetesallad med grillad halloumi och sommarprimörer. Foto: Johanna Svensson/SR
RADIOKOCKEN 3/7-15
Recept: Matvetesallad med grillad halloumi och sommarprimörer
Sugen på något somrigt och vegetariskt? Då kan radiokock Rasmus Bloms matvetesallad med grillad halloumi och sommarens primörer kanske vara något.
4 personer
Ingredienser:
- 4 bitar halloumi
- 4 portioner ekologisk matvete
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1/2 dl hackad bladpersilja
- 1 morot
- 5 rädisor
- 1 knippe salladslök
- 1 ask ekologiska svenska cocktailtomater
- 1 ekologisk citron
- olivolja
- salt
- peppar
- socker
Gör såhär:
- Koka matvete efter anvisningar på förpackningen. Låt svalna.
- Lägg tomaterna med kvisten kvar i en ugnsfast form, ringla lite olivolja över och krydda med salt och lite socker. Ställ i ugnen på 125 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Ansa, skala och skär ner grönsakerna i en önskad storlek och form. Här kan ni välja fritt av de grönsaker som är svenska och bäst just nu.
- Blanda ner med matveten. Tillsätt kallpressad rapsolja, hackad persilja, salt och peppar.
- Grilla eller stek halloumin på hög värme i ca 1 minut på vardera sida.
- Lägg upp på tallrik med citronklyftor. Klart!