RADIOKOCKEN 3/7-15

Recept: Matvetesallad med grillad halloumi och sommarprimörer

Sugen på något somrigt och vegetariskt? Då kan radiokock Rasmus Bloms matvetesallad med grillad halloumi och sommarens primörer kanske vara något. 

4 personer

Ingredienser:

  • 4 bitar halloumi
  • 4 portioner ekologisk matvete
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1 morot
  • 5 rädisor
  • 1 knippe salladslök
  • 1 ask ekologiska svenska cocktailtomater
  • 1 ekologisk citron
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • socker

Gör såhär:

  1. Koka matvete efter anvisningar på förpackningen. Låt svalna.

  2. Lägg tomaterna med kvisten kvar i en ugnsfast form, ringla lite olivolja över och krydda med salt och lite socker. Ställ i ugnen på 125 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.

  3. Ansa, skala och skär ner grönsakerna i en önskad storlek och form. Här kan ni välja fritt av de grönsaker som är svenska och bäst just nu.

  4. Blanda ner med matveten. Tillsätt kallpressad rapsolja, hackad persilja, salt och peppar. 

  5. Grilla eller stek halloumin på hög värme i ca 1 minut på vardera sida.

  6. Lägg upp på tallrik med citronklyftor. Klart!