Radioprofilen om Almedalsveckan: Inte samma intensitet

4:22 min

I Almedalen på Gotland samlas varje år den politiska eliten i Sverige för att hålla tal och vinna röster inför framtiden.

I den lilla gotländska orten Almedalen samlas politikereliten i Sverige en vecka per år för att hålla tal, gå på seminarier, diskutera och lyfta fram viktiga politiska frågor. Årets arrangemang var inget undantag, alla åtta riksdagspartier var representerade under veckan och försökte göra sig hörda i det politiska mullret.

P4 Extras programledare och profil Erik Blix var på plats i Almedalen för 17:e gången under sin yrkeskarriär. Han berättar för P4 Jönköping att årets vecka inte är lika intensiv som den brukar vara.

Årets Almedalsvecka präglas av ett litet trendbrott. Tidigare har man alltid sagt, nu kan det inte bli större, och så blir det just det. Året efter är det mer seminarier och större. I år tror jag inte att det är så. Jag tror det har planat ut lite grann och det är inte riktigt samma intensitet i den politiska utspelsgröten. Det är lite lojare, lite mer mellanår.

Att det hålls en politisk vecka på en och samma plats varje år är dock något som man borde hålla hårt i enligt Erik Blix.

– Jag tycker att företeelsen är spännande, intressant och det är roligt. Jag skulle kanske någon gång vilja komma hit som vanlig besökare och hinna gå och lyssna på fler seminarier.