Kanonlopp av Sjöström – trea i världen i år

0:54 min

Sarah Sjöström fortsätter att dominera i simbassängen i Sundsvall. På 50 meter frisim tog hon hem sitt fjärde guld under SM-veckan, med det nya årsbästat 24,20.

Sarah Sjöström vann 50 meter frisim med över en sekunds marginal ner till tvåan, Magdalena Kuras. Men trots den överlägsna segern var 21-åringen inte helt nöjd efteråt.

– Det kändes inte 100 procent, det finns en del att fixa till. Jag är stark, tekniken sitter bra, men jag hade lite korta armtag bara när jag simmade 50 nu, så jag får jobba på det, säger Sjöström till Radiosporten efter loppet.

Sarah Sjöströms tid innebär också att hon går in som trea i världen i år, 17 hundradelar från världsårsbästat på distansen.

I herrarnas final på 50 meter bröstsim jagade Johannes Skagius en VM-biljett. Men det ville sig inte för hemmahoppet som vann finalen, men tiden var en sekund över VM-kvalgränsen.

– Man är riktigt besviken, jag får varken upp greppet eller frekvensen och då blir jag stressad och slutar greppa, säger Skagius till SVT Sport.

Men i helgen har Skagius en ny chans att säkra en VM-plats då han ska simma 100 meter bröstsim.