F1

Lewis Hamilton snabbast i kvalet

En avåkning förstörde Marcus Ericssons chanser att slå sig in bland de tio bästa och få köra även tredje delen i tidskvalet till Silverstones VM-deltävling i formel 1.

Svensken kommer att stå i åttonde startled i söndagens VM-lopp.

Marcus Ericsson hade tolfte tid i kvalets första del på lördagen och var därmed bland de 15 som fick köra vidare i kvaldel två. Däremot var det med 16:e tid färdigåkt för stallkamraten i Sauber, Felipe Nasr, redan efter första kvaldelen.

Ericsson kanade dock av i början av kval två och fick gå in i depå för att byta däck. När han kom ut hann han bara med ett klockas varv och fick 15:e tid. Han kommer därmed att starta i åttonde startled tillsammans med Felipe Nasr.

Kampen om pole position stod inte oväntat mellan de båda Mercedes-förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Regerande världsmästaren och hemmafavoriten Lewis Hamilton vinkade glatt till publiken när han klev ur sin bil med bästa tid. Men drygt en tiondels sekund säkrade han pole position före Rosberg.

Williams-duon Felipe Massa och Valtteri Bottas, Finland, var trea respektive fyra. Massa var 1,37 sekunder efter Hamilton.


Formel 1, tidskval: 
1) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, 1.32,248,
2) Nico Rosberg, Tyskland, Mercedes, 1.32,361,
3) Felipe Massa, Brasilien, Williams, 1.33,085,
4) Valtteri Bottas, Finland, Williams, 1.33,149,
5) Kimi Raikkonen, do, Ferrari, 1.33,379
15) Marcus Ericsson, Sverige, Sauber, 1.34,868.