Första svenska tjejteam att vinna VM-Guld sen 1989

2:19 min

Offshore-VM i Oskarshamn avslutades under lördagen och det blev ett glädjande besked för våra svenska förare. Alla tre klasser vanns av svenskar och det blev seger för första svenska tjejteam sedan 1989 i offshoreklassen 3B. 

Offshore-VM i Oskarshamn har varit igång under ett antal dagar och avslutades under lördagen. Det blev stor succé för de svenska raceteamen, där man vann samtliga klasser. Föraren Veronica Olderin och navigatören Kristina Coleman blev första svenska tjejteamet sedan 1989 att vinna en internationell tävling i Offshore. De vann klassen 3B genom att vinna en tävling, komma tvåa den andra tävlingen och tillslut säkra guldet genom att sluta på tredje plats. 

Veronica Olderin var otroligt glad med guldet i klassen 3B. 

Vi tog tillräckligt mycket poäng för att ta hem VM-guldet. Vi kom 1:a, 2:a och 3:a och det känns superkul så här i efterhand. 

Veronica Olderin och navigatören Kristina Coleman körde för övrigt sitt första race i en internationell serie som kallas X-Cat. Det är klassen under Formel1 och är i princip så mycket du kan satsa om du kör offshore.

Veronica berättade hur man lyckades knipa första platsen och bärga hem det första guldet för ett tjejteam sedan 1989. 

Offshore-VM körs över tre race och förarna får poäng efter vilken placering de hamnar på. Vi kom som sagt 1:a, 2:a och 3:a. Sedan läggs poängen ihop och tack vare vårt resultat så kunde vi ta hem guldet.