Solna Vikings drar sig ur Basketligan

Basketklubben Solna Vikings tackar nej till herrlagets plats i högstadivisionen Basketligan nästa säsong på grund av ekonomiska skäl.

– Det är ett tungt, men viktigt beslut. Det gör att vi kan skydda den stora och viktiga verksamhet som vi har i klubben, säger ordföranden John Carlander till klubbens hemsida.

I februari kunde Radiosporten berätta att Solna Vikings skakades av avhopp i styrelsen, bland annat på grund av att budgeten gällande övergångar överskridits.

Nu kommer nästa smäll för 2008-års mästarlag. De ekonomiska bekymren i föreningen har gjort att Solna Vikings styrelse tagit beslutet att herrlaget ska dra sig ur Basketligan och i stället spela i Basketettan nästa säsong, 2015/2016. Detta bland annat för att rädda klubbens ungdomsverksamhet.

Därmed spelar den anrika föreningens båda A-lag i den nästhögsta divisionen nästa år. Damlaget, som vann SM-guld 2009, åkte i år ur Basketligan dam.

– Det stora engagemang som så många visat för klubben den senaste tiden gör att vi har god förhoppning om att snart vara tillbaks i toppen, där vi hör hemma, säger Solna Vikings ordförande John Carlander.

Det är ännu oklart vilken lag som tar Solna Vikings plats i Basketligan herr.