Ung kvinna misstänkt för utpressning

2:09 min

Idag startade rättegången mot de två kvinnor i 19-årsåldern från Härnösand som ska ha pressat två män på pengar, annars skulle de avslöjas att de hade köpte sexuella tjänster. 

Rättegångens första dag handlade främst om att den huvudmisstänkte, en 19-årig kvinna, hotade med att polisanmäla en 49-årig man och på så sätt fick honom att betala över 200 000 kronor.

– När han har kommit hem till sin lägenhet har kvinnan befunnit sig där tillsammans med två män. Männen ska då ha påstått att kvinnan varit kidnappad och att den 49-årige mannen måste betala lösensumma för att hon ska bli fri. Mannen har då betalat pengarna till ett konto som sen visade sig tillhöra kvinnan själv, säger åklagaren Malin Löfgren.

Den 49-årige mannen är själv åtalad för att ha köpte sexuella tjänster av andra kvinnor.

Målet innehåller flera olika åtalspunkter. Det finns bland annat ytterligare en utpressningsdel, som handlar om en annan man som också på liknande sätt ska ha utpressats av kvinnan och betalat stora summor pengar innan han till sist polisanmälde.

– Där har det kulminerat i att två män sen har tvingat honom att köra till polisstationen för att ta tillbaka polisanmälan. De krävde också att det skulle hävas en spärr som lagts på mannens konto, säger åklagaren Malin Löfgren.

Åtalet omfattar totalt sex personer misstänkta för bland annat utpressning, misshandel, människorov och grov stöld. Rättegången ska hålla på i fem dagar och avslutas på tisdag nästa vecka.