Barca värvar Atletico-stjärna

Barcelona har gjort klart med ett riktigt tungt nyförvärv inför kommande La Liga-säsong: mittfältsstjärnan Arda Turan hämtas in från konkurrenten Atletico Madrid.

Den turkiske landslagsmannen Turan har ryktats till Barcelona under den senaste tiden, och på tisdagen bekräftade den spanska storklubben att affären är i hamn.

”Barcelona och Atletico Madrid har kommit överens om en övergång för Arda Turan”, skriver Barcelona i ett pressmeddelande.

Turan har tecknat ett femårskontrakt med Barcelona, som får betala 34 miljoner euro, plus sju miljoner i tilläggskostnader, för 28-åringen – sammanlagt runt 384 miljoner kronor.

Barcelona har ett transferembargo som gäller fram till årsskiftet. Det innebär att Turan blir spelklar först i januari.

Barcelona meddelar även att klubben lagt in en klausul som innebär att Turan kan säljas tillbaka till Atletico fram till den 20 juli – med tio procents avdrag från det pris Barcelona betalade.

Detta eftersom presidentvalet i Barcelona genomförs den 18 juli, och att den valda presidenten i sådana fall ska få sista ordet om värvningen.

Barcatränaren Luis Enrique ska dock personligen ha bett klubbledningen om att värva den turkiske landslagsmannen, så det är troligt att Turan kommer att tillhöra Barcelona även efter den 20 juli.