Hammarby fortsatt utan bortaseger

2:19 min

Gefle och Hammarby spelade 1-1 inför 6 430 åskådare i ett stort sett fullsatt Gavlevallen. Trots spelövertaget lyckades bortalaget inte vinna.

Både Hammarby och Gefle var nära ett segermål i 1-1-matchen på Gavlevallen. Men en träff i kryssribban och en räddning på mållinjen stoppade lagen från att måla ytterligare. 

– Vi gör en bra första halvlek. I andra halvlek kommer vi inte upp i vår standard i passningsspelet. Vi spelar bra till den sista passningen eller skottet, och det är därför vi inte vinner, säger 1-1-skytten Nahir Besara till Radiosporten.

– Jag tycker att vi gör en riktigt dålig första halvlek. Det som är glädjande är att vi gör en klart bättre andra halvlek. Men sett till hur dålig den första halvleken var får vi vara nöjda med resultatet, säger Gefles tränare Roger Sandberg.

Detta var åttonde bortamatchen för Hammarby som fortfarande är utan bortaseger. Bara en poäng (1-1) in på kontot mot Gefle och nu måste avslutningarna börja sitta bättre, om Hammarby ska ha en chans att kravla sig ur bottenträsket.

Fint passningsspel på mittfältet ger ju inte några segrar och det har varit tunt med trepoängare överhuvudtaget för Hammarby under säsongen. Senaste vinsten kom 24 april hemma mot Åtvidaberg och det är hemma som Hammarbys totalt tre segrarna (på fjorton spelade matcher) har tagits.

Borta på Gavlevallen blev det nu ännu ett poängtapp för Bajen som fick en tung start då Gefles mittback David Fällman nickade in 1-0 redan i åttonde matchminuten.

Målet var hans första i Gefletröjan på fyra säsonger, det var dessutom det första allsvenska målet i karriären för lagkaptenen som nu kunde jubla över ett riktigt läckert mål på hörna.

Fällman mötte Jens Portins hörnspark med en perfekt tajmad nick, bollen gick mellan benen på Hammarbybacken Mats Solheim innan den sudsade in vid stolpen.

Snacka om att pricka rätt på alla sätt och vis.

Men David Fällman var inte ensam om att bjuda på fotbollsgodis.

Drömmål av Besara

Nahir Besaras kvittering till 1-1 i trettonde matchminuten var minst sagd sevärd - en blixtsnabb tvärvändning på en femöring, följd av en perfekt träff med vänsterfoten på bollen som seglade i en elegant skruvad båge bort mot högra sidan av målet.

Ett skott som Geflemålvakten Emil Hedvall såg chanslös ut att nå - det verkade han tänka själv också, då han stod kvar mitt i målet och inte ens försökte slänga sig efter bollen.

Besara hade även ett stenhårt skott i ribbkrysset i 70:e spelminuten men närmare en seger än så kom hans Hammarby inte.

Gefle spelade å sin sida lite väl försiktigt och kunde gått på hårdare framåt. Nu blev det mer att bevaka den vunna poängen och satsa på kontringar och fasta situationer i hopp om ett segermål.

Men det kom aldrig, även om Dioh Williams var nära när hans avslut räddades på mållinjen av en hammarbyspelare.


MATCHFAKTA

Gefle-Hammarby 1-1 (1-1) 

1-0 David Fällman (8), 1-1 Nahir Besara (13).

Varningar, Gelfe: Jonas Lantto. Hammarby: Johan Persson, Måns Söderqvist.

Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs.

Publik: 6 430.