Vassa pålar hittades i vattnet

2:19 min

Badare upptäckte vassa pålar i vattnet intill en brygga på Malmön i Köping. Händelsen är polisanmäld och vattnet nu genomsökt. "Det är otäckt, de var riktade mot vattenytan" säger campingägaren.

Enligt Livio Harceaga som äger campingen på Malmön, är det inte vid den stora badplatsen som de vassa pålarna i vattnet upptäcktes utan vid en av båtbryggorna ett par hundra meter bort. Där det inte är någon offentlig badplats.

- Det var ett gäng ungdomar som hade spelat beachvolley som ville gå i och svalka sig lite. Och det var när en av dem gick försiktigt ner i vattnet som de upptäckte de här pålarna.

- Det är otäckt, de var riktade mot vattenytan, säger Livio Harceaga.

Han tror att det finns två möjliga scenarior till hur pålarna hamnat där. Att de antingen är rester ifrån en gammal brygga eller att någon stuckit ner dem med flit, för att skada någon annan. Killarna som hittade pålarna har gjort en polisanmälan.

Om det nu skulle visa sig att någon gjort det här med flit, varför tror du man gör sådant?

- Kanske tycker de att det är skoj, jag vet inte. Men det är sjukt att göra sådana grejer. man tänker inte på konsekvenserna.

- Tänk om någon skulle ha dykt ner i vattnet och hamnat på en sådan. Det skulle varit......åh, jag vill inte tänka på det, säger Livio Harceaga campingägare på Malmön.