Boende fick besöka explosionsdrabbade hem

4:51 min

På tisdagen fick de boende i fastigheten som exploderat i Arboga besöka sina lägenheter. P4 Västmanland följde med en av dem.

Tina Viitala är en av hyresgästerna i de 14 lägenheterna som fått utrymmas efter explosionen i lördags. Idag var första gången hon fick återvända till bostaden, men bara för att hämta det viktigaste: plånbok, bilnycklar och kläder.

Vid explosionen på lördagen tog hon bara med sig sina hundar och lämnade snabbt lägenheten. Vår reporter Madeleine Bengtsson följde med Tina Viitala - båda med hjälmar på - in i fastigheten.

- Jag har ju haft tur, det är bara en blomkruka som gått sönder. Men hos mina grannar har fönster krossats och dörrar flugit ut, berättar Tina Viitala.

Hon har bott hos sin pappa i Västerås sen i lördags. Hur länge hon kommer att behöva göra det vet hon inte. Bostadsbolaget vet ännu inte om huset ska renoveras eller rivas.

- Jag kanske får flytta och det vore lite synd eftersom jag trivs så bra här. Men mest är jag glad att ingen blivit allvarligt skadad, det här är ju ändå bara saker.