Wozniacki: ”Damerna får ingen möjlighet att spela på stora banor”

Caroline Wozniacki anklagar Wimbledon för att förfördela damspelarna när spelordningen för de stora banorna bestäms.

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki har kritiserat Wimbledonledningen för att förfördela damerna när det kommer till speltid på de stora banorna. 

– Jag skulle älska att spela på en stor bana. Det är vad allt handlar om – du jobbar hårt och tränar för att spela på de stora banorna. Men damerna har inte haft möjligheterna att spela på de stora banorna här, säger Wozniacki på presskonferensen efter sitt uttåg och fortsätter:

– Man får bara en dammatch på bana ett och på centrecourt. Under merparten av förra veckan så var det dessutom bara en dammatch på bana två. Det är definitivt annorlunda, det är allt jag kan säga. Jag tror att många av oss damspelare känner att vi förtjänar att spela på de stora banorna framför en stor publik också.

”Motstridande faktorer”

Wozniacki föll i den fjärde omgången mot spanjorskan Garbine Muguruza med 6-4, 6-4 på bana två. I hennes tidigare matcher denna upplaga av Wimbledon spelade danskan på centrecourt, bana tolv och bana ett. 

Herrarna har spelat fler matcher på de två huvudbanorna (centrecourt med 15 000 platser och bana ett med drygt 11 000) under de flesta dagar av Grand Slam-turneringen.

Tävlingsledningen för Wimbledon har svarat på Wozniackis kritik i ett uttalande:

”Komplicerade och ofta motstridande faktorer behöver övervägas när den dagliga spelordningen bestäms. Dessa faktorer kan vara tv-bolagens preferenser, schemakrav på spelarna och storleken på supporterskaran för individuella spelare”.