Många tog ett sista farväl av Lisa Holm

2:42 min

Flera hundra personer tog idag avsked av Lisa Holm, som begravdes i Säters kyrka utanför Skövde. 

Den lilla kyrkan, med plats för 130 personer, var fullsatt med familj, anhöriga och vänner. Utanför fanns sittplatser för alla som inte fick plats inne i kyrkan. De kunde höra begravningen via högtalare och läsa på en skärm vad som hände. 

Det var en tung stämning utanför den medeltida kyrkan, där solen sken på det hundratalet människor som satt där på bänkar och stolar. Bakom dem stod ett stort mediauppbåd, med många mörkklädda fotografer. Familjen hade tidigare låtit hälsa att media var välkomna, men inte inne i kyrkan.

Begravningen förrättades av komminister Lars Tullberg, som läste upp ett brev från familjen, som handlade om hur Lisa var som person.

Vi minns alla Lisa. Hon blev omtyckt av alla hon mötte. Hon hade förmågan att charma dem. När hon kände sig trygg i miljön runt medmänniskorna bjöd hon frikostigt på sitt goda humör och sina små luriga upptåg, sade han bland annat. 

Musiken som spelades var både traditionell orgelmusik och sådant som familjen hade valt från Lisas Spotify, bland annat spelades Beyoncé och The Band Perry.

Efteråt, när de närmaste lämnat kyrkan, var besökarna utanför välkomna att gå in och ta ett farväl vid kistan. De flesta valde att göra det.