Hafiz Imran har gått från Sundsvall till Uppsala

Igår kom Sundsvallsbon Hafiz Imran till Uppsala på vad han kallar en kompispromenad. Han har gått från Sundsvall och är på väg till Stockholm för att sprida ett budskap om fred och kärlek.

- Det är jätteviktigt att sprida kärlek och fred och att jobba för integration. Det är därför jag gör det här, berättar Hafiz Imran.

När Hafiz Imran startade sin resa i Sundsvall den 24 juni hade han inte mycket erfarenhet av att tälta. Men det spelar ingen roll, för han berättar att han får så mycket positiv energi av människorna han möter på vägen.

- De ställer upp på bild och säger att de håller med om mitt buskap, det ger mig energi och då kör jag bara, säger Hafiz Imran.

Du har en vagn med en packning som väger 30 kilo, med en vattendunk som sitter fast på vagnen, som du släpar efter dig. På vagnen står din slogan "vi är kompisar och älskar varandra".

- Jag gör det här för att jag inte tycker att det spelar någon roll vilken religion man har, om man är svart eller vit. Vi står tillsammans och det är därför jag gör det här.