Nu ryker Sundsta Sporthalls 37-åriga trägolv

1:07 min

Sedan 1979 har det idrottats på Sundsta Sporthalls klassiska trägolv. Men nu går den 37 år långa epoken i graven.
1,7 miljoner kronor kostar det nya golvet Karlstad kommun.

Det nya golvet kommer göra så att mer idrott kommer kunna utövas, det menar Stephan Hammar, som är verksamhetschef för bad och sport på kultur- och fritidsförvaltningen.

­– Det kommer att vara ett multigolv som är väl anpassad de idrotter som vi bedriver här på Sundsta, säger Stephan Hammar.

Bort med det 37 år gamla trägolvet, och in med det sprillans nya kombielastiska sportgolvet. Det är på tiden att trägolvet ryker, det tycker Christer Bergqvist som är assisterande tränare för handbollslaget Hellton.

– Vi har poängterat mycket. Det är dålig svikt i golvet, när det är svikt så är det ihåligt under. Och man får flisor av golvet. Det var verkligen dags, säger Christer Bergqvist.

Men det är inte alla som välkomnar det nya. Anneli Ferm är ordförande i Karlstads Roller Derbyklubb, Sun City Rollers, och hon hade hellre haft kvar trägolvet.

– Jag har tyckt att det har varit helt fantastiskt att åka på. Vi är inte bortskämda med bra underlag, så när vi fick möjligheten att träna i Sporthallen så var det helt fantastiskt. Dels för att hallen är så pass stor, men framförallt för att golvet var så skönt att åka på. Så vi kommer sakna det, säger Anneli Ferm.