Speedway

Piraterna överkörda i Vetlanda

1:19 min

Lagen som har vunnit SM-guld de fem senaste åren gjorde upp i elitserien i speedway på tisdagskvällen. Men det blev aldrig spännande. Vetlanda krossade Piraterna med 57-33.

- Nu måste vi hålla upp huvudet och köra vidare, säger Piraternas Greg Hancock till Sveriges Radio.

– Vi vann enklare än vad vi hade trott, säger Rune Holta till C More. Den 41-årige norrmannen körde överraskade bra matchen igenom och tog otroliga 15 poäng.

– Den (insatsen) var väl okej, säger han och skrattar.

Hemmalaget Vetlanda gick snabbt fram till en tiopoängsledning och höll hela tiden Piraterna från Motala på ett betryggande avstånd.

Nej matchen mellan de fem senaste årens svenska mästare, Vetlanda (2010, 2012 och 2014) och Piraterna (2011 och 2013) blev aldrig någon riktig fajt. Runde Holta och Bartosz Zmarzlik fixade en femetta för Vetlanda i det fjärde heatet. Lagkamraterna Emil Sajfutdinow och Thomas H Jonasson gjorde om bedriften i det sjätte - vilket gav hemmaledning 23-13.

I de följande heaten toppade Piraterna, men utdelningen blev skral. Och i det tionde heatet fixade rutinerade Holta och storstjärnan Tai Woffinden kvällens tredje femetta - när Piraterna ställde upp med Christ Holder och Greg Hancock. Ställningen efter tio heat: 38-22.

– De gör det bra och vi gör det mindre bra. Det får inte se ut så här, det är tröstlöst, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Det stjärnspäckade hemmalaget fortsatte sedan att förnedra Piraterna och vann till slut med förkrossande 57-33 – Vetlanda tog kontroll tidigt, vi gjorde vad vi kunde för att ta oss tillbaka, men det var för tufft, säger Piraternas Greg Hancock.

Peter Ljung, Vetlanda: – Det var stabilt, vi vann på kollektivet. Man har en lagkompis som är i världsklass varje gång man är ute på banan.

Kvällens övriga matcher: Rospiggarna-Dackarna 38-52. Indianerna-Smederna 54-36