Kaniner stulna från djurpark

4:27 min

Okända personer har tagit sig in på Karlslunds djurpark i Landskrona och plågat djuren. Dessutom har nästan alla djurparkens kaniner försvunnit eller hittats döda.

Under de senaste dagarna har flera kaniner försvunnit från djurparken. Tidigare ska ungdomar ha plågat en get inne på djurparken och vittnen har sett hur de gett sig på får och försökt rida på dem.

Djurparken har polisanmält händelserna.

– Vi har utsatts för intrång i djurhägnen. De har tagit några av våra lösgående kaniner i Barnens hörna och man har släppt ut våra baggar och verkar ha stressat upp dem, säger Anneli Erson, biträdande parkchef på Karlslunds djurpark.

Har ni fått in några tips på var djuren har tagit vägen?

– De stora djuren är kvar men är uppstressade men kaninerna är försvunna och vi har inga tips på var de kan befinna sig.

Djurparken har ökat bevakningen för att ytterligare värna djurens trygghet och ska installera elstängsel för att förhindra att obehöriga tar sig in.

– Det är otroligt tråkigt med tanke på att vi har en fin park som är sammankopplad med en lekpark. Under sommaren öppnar vi ju upp barnens hörna och låter besökarna komma in i de små hägnen men tyvärr vågar vi inte ha kaninerna ute nu, säger Anneli Erson.