Göteborgarna bjuds in till konstbygge

3:33 min

Vad sägs om att skapa ett konstverk av återvunna brädor, under ledning av en spansk rebellarkitekt? Röda sten konsthall ger dig chansen i sommar.

I sommar kan göteborgarna vara med och skapa ett konstverk vid Röda sten. Den spanska arkitekten Santiago Cirugeda som kommer att leda arbetet.

- Han har en good vibe-garanti, säger Auke Lepoutre Ravn, som är curator på Röda sten konsthall.

Cirugeda kommer att bygga en stomme i Sevilla som sedan skeppas upp till Göteborg. Sedan kommer material från staden, antingen sådant som Cirugeda själv hittar eller material som göteborgarna tar med sig, användas för att bygga en paviljong.

- Alla kan vara med, man kan komma ensam eller i grupp, säger Aukje Lepoutre Ravn. Det kommer att finnas mat och musik, kanske tar man en öl efter en dags arbete.

Hela projektet kallas House of words. Det är en term som används i flera afrikanska länder, för en plats där man kan samlas och prata med varandra. Den färdiga paviljongen kommer att fungera som en samlingsplats under Göteborgs internationella konstbiennal.

Får man något betalt för att vara med och bygga?

- Nej... Man får inte ersättning i pengar. Det handlar om att göra något tillsammans.

House of Words byggs från och med 10 augusti, och den som vill vara med kan anmäla sig på biennalens hemsida. Biennalen öppnar sedan den 12 september.