Trollkarlen från Jönköping vidare i poker-VM

4:09 min

I helgen samlas världseliten inom poker i Las Vegas för att spela de inledande rundorna av poker-VM. En av deltagarna är Jönköpingsmagikern Jimmy Svärdhagen.

6 420 pokerspelare deltar i poker-VM som gick av stapeln i Las Vegas nu i dagarna. En av de många deltagarna är ingen mindre än trollkarlen Jimmy Svärdhagen från Jönköping som har gått vidare från den första tävlingsrundan och under onsdagskvällen lokal tid ska ge sig in i den andra rundan.

Det är långa dagar, man sitter 12-13 timmar. Självklart är det paus för mat men det är väldigt många timmar man sitter vid bordet och behöver hålla fokus.

För att gå hela vägen till finalbordet måste man ta sig igenom sju rundor. Under de två första rundorna är det flera olika startadagar då det är så pass många deltagare, och för Jimmy Svärdhagen har det varit två dagars vila nu då han gick in i turneringen tidigt.

– Det är egentligen först dag tre som hela fältet är samlat, därför får man sköna vilodagar i början.

Under de lediga dagarna brukar trollkarlen sola och bada i den 45 gradiga värmen. Sedan umgås han med en del svenskar på kvällarna, och då brukar kortleken åka fram och Jimmy får lov att bjuda på en del magiska trick.

Hans yrke som magiker är enligt honom själv inte något som han har nytta av i turneringen.

– Inte mer än av att man är van vid att träffa nya människor. Rent socialt har jag nytta av det men inte rent spelmässigt, det går inte att trixa med korten här borta, säger Jimmy som själv tror att han skulle kunna göra en del trick vid pokerbordet.

– Det skulle jag kunna göra men det är kameraövervakat överallt så det är inte att rekommendera.

Och ingen från turneringens ledning har egentligen fått reda på att de har en trollkarl vid pokerborden.

I nuläget är det så många spelare kvar så det är först om man skulle gå väldigt långt som de skulle uppmärksamma var man kommer ifrån och vad man jobbar med. I nuläget är det ingen som känner till det.