De väljer ishall framför sandstrand

3:29 min

Att spendera flera timmar i en ishall är kanske inte någon typisk sommarlovssyssla, men i Lysekil har man lyckas locka hundratals ungdomar till årets konståkningsläger.

Lägerchefen Magnus Karlén säger att det finns ett stort intresse, men att det är en utmaning att rekrytera nya deltagare. De som är med har oftast besökt lägret flera gånger tidigare.

Lägret har precis gått in på sin tredje vecka och gästas av barn och ungdomar mellan sex och tjugo år från både Sverige och Norge. Förutom träning på isen får deltagarna också utöva dans och gymnastik så det är inget för den late. 

Ser du något ökat intresse för sporten?

– Det finns ett uppsving lokalt, både i Lysekil och i Uddevalla. Bredden finns, men kanske inte all spets. Men bredden ger ju så småningom spetsen också, säger Magnus Karlén.

Hilda Karlén, 14, från Uddevalla har varit med i alla tre veckor och för henne är det ett självklart val. Hon tränar cirka 3 timmar på isen varje dag.

Nicky Obreykov, 19, från Vallentuna är en av få killar på lägret. Som liten ville han spela ishockey som sina bröder, men så blev det inte.

– Jag testade hockey, men konståkning var mer min grej. Det var roligare, säger han.