HERRLJUNGA

Många idéer kring Herrljungas framtida stationshus

4:42 min

Förnyelsen av Herrljungas stationshus ska vara färdigt år 2020. Just nu håller idéinsamlingsfasen på att avslutas och det finns en vision av en trygg plats med liv och rörelse.

– Vi vill att det ska bli en trevligare station för resande och för de som bor i vår kommun, säger Per Florén på bolaget Fokus Herrljunga, och fortsätter,

–  Som det har varit nu har det varit lite för tomt i väntsalen eftersom det inte funnits något att göra. Därför hoppas vi att vi kan få in lite butiker och serveringar för att det ska bli mer liv och rörelse.

Fokus Herrljunga är ett samarbete mellan företagen och Herrljunga kommun. Under de senaste månaderna har bolaget och Stiftelsen Herrljunga arbetat tillsammans med att skapa planer till förnyelsen utav Herrljungas stationshus. 

Det är inte bara butiker och serveringar som står på idélistan, utan även "rätt" placeringen av vänthallen.

– Förr i tiden gick man över spåren och nu går man under spåren. Det blir ju långt att gå och det är en viktig sak att försöka få väntsalen bättre placerad, säger Per Florén.

Just nu håller man på att avsluta idéinsamlingsfasen, vars resultat finns att läsa i en rapport på Fokus Herrljungas hemsida.