Nordqvist inför US Open: ”Hoppas självklart slåss om segern”

12 min

Anna Nordqvist är optimistisk inför majortävlingen US Open som inleds i dag.

– Jag känner att många pusselbitar börjar falla på plats, säger hon till Radiosporten.

I dag startar årets tredje golfmajor – US Open. Och Anna Nordqvist känner sig i form inför stortävlingen som varar fram till söndag.

– Det känns jättebra. US Open är en av de mest prestigefyllda tävlingarna som vi spelar och atmosfären är helt annorlunda från andra veckor. Formen känns bra. Självklart hoppas jag kunna vara med och slåss om segern den här veckan, säger Nordqvist till Radiosporten.

US Open spelas på Lancaster Country Club i Pennsylvania, och Nordqvist tycker att banan passar henne bra.

– Banan är jättebra, en tuff utmaning, helt klart. Det är en väldigt tjock ruff, och det är något som US Open är känt för att ha – en tjock ruff runt greenerna som kommer att vara svår att läsa av.

Nordqvist har en majorseger från 2009 (LPGA Championship) på meritlistan. Därefter har det gått tyngre, men från den senaste säsongen har spelet börjat sitta mer och mer.

– Jag har väl haft sex-sju topp tio-placeringar i år och en vinst. Spelet känns väldigt stabilt och jag har höjt min lägstanivå från tidigare år. Så jag känner att många pusselbitar börjar falla på plats.

28-åringen har inte ett särskilt överraskande svar på vem hon tror är den stora favoriten till US Open-titeln.

– Jag skulle säga att Inbee Park är favorit. Hon är världsetta och vann senaste majorn i ganska överlägsen stil. En otroligt duktig spelare som taggar till när det gäller under majors. Hon blir förmodligen den att slå under veckan, säger Nordqvist.

Nästa år är det dags för OS i Rio de Janeiro. Golf är en ny OS-gren vilket ger Nordqvist möjlighet att delta i spelen – något som hon är spänd inför.

– Det är en otroligt stor ära att som golfare få möjligheten att delta i ett OS. Jag har vuxit upp med att titta på OS så att få representera Sverige skulle vara otroligt stort.


Lyssna på hela intervjun ovan, där Nordqvist bland annat pratar som varför hon valde att byta caddie strax innan US Open.