Cyklist till sjukhus efter tour-vurpa

Den franske cyklisten Nacer Bouhanni fördes till sjukhus med ambulans efter en tidig krasch på den femte etappen av Tour de France på onsdagen.

Den 24-årige spurtspecialisten gick i backen redan efter 12 kilometer på den 189,5 kilometer långa sträckan från Arras till Amiens, som avslutas med en spurt där Bouhanni hade varit en av favoriterna.

Bouhanni skadade revbenen i samband med en krasch i franska mästerskapen bara en vecka före årets Tour de France och var in i det sista tveksamt startande. Men precis som i hans första deltagande 2013 så bröt han nu den första veckan.

Senare blev Jack Bauer, Nya Zeeland, nionde tävlande att bryta årets upplaga.

På måndagen försvann sju deltagare – bland dem stjärnan Fabian Cancellara – efter en våldsam masskrasch med omkring 20 involverade cyklister. Bauer var inblandad i den kraschen och i en ny på onsdagen.

Det var inte den sista kraschen på onsdagens etapp. Med runt 24 kilometer kvar till mål tappade flera cyklister fästet på den hala asfalten i regnet. Ett tjugotal cyklister vurpade, men vurporna skedde i relativt låg hastighet och ingen cyklist skadades så illa att han behövde avbryta touren.