Starka strömmar gör Kåsa badstrand farligt

1:39 min

De starka strömmarna vid badstranden Kåsa i Varberg är ett problem. I måndags höll två tioåriga flickor på att drunkna i de höga vågorna.

De två flickorna hade tur och räddades av några surfare som kunde få in de till stranden och säkerheten. Men de farliga strömmarna kvarstår och nu vill kommunen se över säkerheten på stranden för att undvika fler olyckor.

– Idag på morgonen har jag varit i kontakt med förvaltningen och bett dem att titta över hur skyltning och säkerhetsåtgärder ser ut vid den här platsen. Och även att vi tar ett lite större grepp såsmåningom, säger Tobias Carlsson,folkpartist och ordförande i hamn-, och gatunämnden i Varberg

Cattis Grände jobbar på kurorten precis ovanför stranden. Hon säger att det kan vara väldigt strömt i vattnet.

"I den vinkeln där borta säger de att det kan bli virvlar när det blåser väldigt mycket och det beror också på vilka strömmar. "

Kommunen ska se över om det kan sättas upp tydligare skyltar som visar var det är farligt att bada.

–Den platsen vid norra delen av Kåsa, just vid gränsen mellan sanden och ut mot klipporna utefter strandpromenaden är en plats där det kan uppstå strömmar vid vissa vindriktningar. Men det finns andra platser, även på andra sidan på den större delen av Apelviken finns det farliga platser, säger Tobias Carlsson

Men trots detta finns det inga livräddare i Varberg och inte heller några planer på att införa detta.

–Ingenting är omöjligt men det kanske inte just är Kåsa som är den platsen som ska ha livräddare i så fall utan det finns andra badplatser där det finns fler som badar. Men en bättre skyltning kanske kan vara på sin plats, säger Tobias Carlsson.