Vittnen fick serva polisen med motorolja

Mitt under utryckning upptäcker poliserna att deras bil inte har tillräckligt med olja. Då ringer de till vittnen som larmat om en misshandel och ber om hjälp.

Det var i början av juni i år som två män larmade polisen om att en man blivit misshandlad i trakterna kring Töcksfors. De två vittnena upptäckte mannen när de kom körande på vägen. Han var rädd och haltade och hade blivit slagen med järnrör i sitt hem men lyckats fly från angriparna genom att klättra ut genom ett fönster och springa därifrån.

När de båda männen hade larmat polisen så beslutade de sig för att vänta på patrullen i bilen. Men efter en stund blir de istället uppringda av polispatrullen som har fått problem med sin bil, mitt under utryckning. Bilen har för lite motorolja. Därför kommer de överens om att vittnena ska åka och möta polisen och ta med sig motorolja till tjänstebilen så att man kan fylla på och åka vidare. Vilket också sker.

Anledningen till att polisbilen helt plötsligt inte har tillräckligt med olja, är det ingen som vet, säger Christer Lööf, polischef i bland annat Årjäng. Om varningslampan lyst ett tag men ignorerats ända tills läget blev akut, kan han inte svara på.

Enligt honom servas alla bilar regelbundet och den här bilen, säger han, är inget undantag. Efter den här incidenten togs bilen in på service men inget fel hittades. Därför ska den in på ytterligare en koll. Om bilen rullar i tjänst undertiden, kan polischefen inte svara på.