Kävlinge

Årets chef i Kävlinge utsedd

3:26 min

Årets chef i Kävlinge är Agneta Olander, rektor på Tolvåkerskolan i Löddeköpinge. Det var andra året i rad som kommuninvånare och medarbetare hade möjlighet att nominera årets medarbetare som en del i kommunens arbete att bli bättre på service och tillgänglighet.

– Det känns ju fantastiskt och jag är oerhört stolt, säger den nyutnämnda vinnaren.

Högstadieskolan har tampats med en hel del problem genom åren. Klotter och stök, ständiga lärarbyten och öppen misstro samt svidande kritik av Skolinspektionen, en trend som nu verkar ha vänt.

Motiveringen till beslutet är att Agneta Olander "på många sätt visat prov på ett mycket gott ledarskap. Tillsammans med personal, elever och föräldrar har hon drivet ett målmedvetet kvalitetsarbete. För Agneta är delaktighet och en god arbetsmiljö en självklarhet. Idag är Tolvåkerskolan en skola där såväl elever som personal trivs och där alla får en möjlighet att utvecklas."

– En bra chef måste vara oerhört uthållig, strategisk och ha stor framförhållning men det allra viktigaste är samverkan med medarbetare, föräldrar och elever. Jag har fått mycket positiv feedback på vad jag har gjort för skolan, just att jag är närvarande, tillgänglig och att jag har drivit arbetet framåt med fasthet, säger Agneta Olander.

Och för dem som inte har en så bra chef ger Agneta Olander det här rådet:

– Kommunicera! Det måste man tåla som chef. Tydlighet och rakhet är viktigt på en arbetsplats.