Hotell kan byggas vid Gustavsvik i Örebro

Ett beslut om att bygga ett nytt hotell vid Gustavsviksbadet i Örebro är nära. Det säger Bosse Sandberg, en av delägarna i Gustavsvik.

– Vi har kommit långt i diskussionerna med två olika partners som både är intresserade av att bygga och att ordna finansieringen. Det känns bra faktiskt just nu, säger Bosse Sandberg.

Det har gått tre år sedan Gustavsvik presenterade stora planer på ett hotell, men hittills har ingen varit beredd att investera de närmare 300 miljoner som hotellet väntas kosta. I höstas det mycket nära, säger Bosse Sandberg, men hotellkedjan som var aktuell den gången valde att satsa på den så kallade Allehanda-Borgen i centrum istället.

Ett hotell vid Gustavsvik är den största satsningen i den masterplan som ägarna bestämt sig för, och där vinterns utbyggnad av själva badet var ett första steg. Målet är att gå från 700 000 besökare i fjol till en miljon besökare 2020. Ska hotellet vara klart till dess måste det bli ett beslut i höst, säger Bosse Sandberg.

Gustavsvik kan nu tänka sig att driva hotellet själva, men vill fortfarande att någon annan står för investeringen.

– Vi tycker att det är väldigt mycket pengar att investera 300 miljoner. De pengarna vill vi använda till andra saker för Gustavsviks utveckling. Det finns fler områden i vår masterplan som kommer kosta pengar, säger Bosse Sandberg.