Det kommer mer regn säger SMHI

2:08 min

Under juli månad är det många som har semester och sommarlov. Men sommarvädret har varit ganska regnigt och det verkar fortsätta vara så ett tag till.

Klicka på texten för att läsa mer

Den senaste veckan har det regnat över nästan hela Sverige. Klartext frågade väderexperten Lovisa Andersson på SMHI om det ska fortsätta att regna så här mycket:
- Faktum är att det här regnområdet är på väg bort nu. Och imorgon lördag så väntas det bli uppehåll i regnandet på många platser i landet med ökade chanser till solsken, berättar Lovisa Andersson. Fast solskenet verkar inte stanna särskilt länge.

Nya moln
- Om vi ser vidare på vad som händer i kommande vecka så har vi nya regnområden som kommer in över landet, så det kommer att vara lite ostadigt med skurar eller regn. Men det kommer inte att vara regn varenda dag så man får väl ta vara på den solen som ändå kikar fram emellanåt, säger Lovisa Andersson.

Väldigt lite sol
Det har varit både regnigt och kallt den senaste tiden, men det har faktiskt varit väldigt varmt nyligen:
- Ja, vi fick ju känna på riktig värme här i början av månaden, när det till och med steg upp över 30 grader, så det var ju riktigt varmt. Men den här varma luften lämnade oss och nu ser det faktiskt ut att vara lite svalare. Just det här att vi får in regn och moln, det gör ju också att ser man till soltimmarna så är inte de så höga än så länge, utan det har varit färre soltimmar än vad man brukar ha under den här perioden, säger Lovisa Andersson.

Finns fortfarande hopp
Snart kanske sommarvädret blir bättre:
- Vi får väl ändå hoppas att sommarkänslorna infinner sig, men den närmsta veckan så kommer solen att få tampas med moln och regn, säger meterologen Lovisa Andersson på SMHI i Norrköping.