Sollentunapolitiker död efter simhallsbesök

Sollentunas kommunalråd Douglas Lithborn (M) har avlidit efter en "allvarlig incident" i Sollentuna simhall.

Han vårdades sedan i onsdags på Karolinska universitetssjukhuset i Solna och på lördagen kom beskedet om hans död.

– Man vet inte om det var en olyckshändelse eller om han har drabbats av sjukdom eller liknande. Ingen känner till exakt vad som inträffat, säger Eilsabeth Somp, kommunikationschef på Moderaterna i Stockholm till expressen.se.

-- Det är ett oerhört tragiskt och sorgligt besked som nått oss idag. Mina tankar går främst till hans hustru och barn som förlorat en älskad make och far. Douglas har haft stor betydelse för det goda samarbete vi haft inom majoriteten, ett samarbete som lett till många viktiga beslut för Sollentuna kommuns utveckling, säger Anna-Lena Johansson (FP) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande.

Douglas Lithborn var ordförande för kommunfullmäktige i Sollentuna mellan 2002 och 2010 och ordförande för kommunstyrelsen sedan 2010.

-- Det är med stor saknad och sorg jag inser att Douglas Lithborn inte längre finns bland oss. Douglas arbetade alltid hårt för att Sollentunas invånare och företag skulle få bästa möjliga service av kommunen. Han bidrog med stor energi i utvecklingsarbetet i kommunen, bland annat genom sin lysande analytiska förmåga, säger Katarina Kämpe, kommundirektör i ett pressmeddelande.

Douglas Lithborn blev 48 år.