Malmö-Örebro 2-2

Sen kvittering räddade Malmö FF

2:04 min

Malmö FF var på väg mot en tung förlust hemma mot Örebro. Men på tilläggstid skickade inhopparen Agon Mehmeti in 2-2-kvitteringen.

Radiosportens Per Kahl valde matchens lirare:
Malmö: Jo Inge Berget
Örebro: Eidur Sigurbjörnsson

De två senaste årens svenska mästarlag Malmö FF har darrat rejält defensivt i år. På 15 spelade matcher har skåningarna hållit nollan blott tre gånger - i fjol var den siffran sju nollor under den första halvan av den fotbollsallsvenska säsongen (elva totalt).

Redan nu har MFF släppt in 21 mål - att jämföra med 31 insläppta mål på hela fjolårssäsongen. 

Och trots en rivstart och ett tidigt ledningsmål genom Pawel Cibicki tappade MFF greppet om matchen hemma mot bottenlaget Örebro. I den 16:e minuten - tre minuter efter MFF:s 1-0 - hittade Örebros högerback Daniel Björnquist fram till Daniel Gustavsson i straffområdet, som skickade in kvitteringen i det första krysset bakom Zlatan Azinovic.

– Vi gör bra kvalitetsavslut när vi kommer fram, så taktiskt sett så gör vi en bra match, säger Örebros Daniel Nordmark till Radiosporten.

MFF ropade efter straff två gånger i den första halvleken. Och få hade nog protesterat om Höganäsdomaren Kristoffer Karlsson blåst i visselpipan åtminstone när Anton Tinnerholm trycktes ned av Logi Valgardsson.

I stället kom 2-1 till gästerna. Efter en snabb och effektiv omställning fick Karl Holmberg lite väl enkelt vandra inåt i straffområdet och knorra in ledningsmålet i bortre hörnet bakom Azinovic.

MFF ägde spelet i den andra halvleken och skapade långa stunder ett rejält tryck mot Örebro, som parkerat större delen av sitt lag i en låg utgångsposition. Tränaren Åge Hareide kastade in det mesta han hade offensivt och till slut kom kvitteringen när Agon Mehmeti i den femte tilläggsminuten skickade in 2-2 efter att Daniel Nordmark slagit hål i luften och missat en undanrensning.

– Det var jätteviktigt, men vi är inte alls nöjda (med en poäng), vi har mycket boll, speciellt i första ska vi leda med fem-noll, vi har chans efter chans men så är det i bland den vill inte in, säger Agon Mehmeti.

MFF står nu på 26 poäng - sju poäng efter serieledande IFK Göteborg, som på söndagen tar emot tabelltvåan Norrköping (30 poäng).

För fjolårets Champions League-lag Malmö väntar närmast kval till årets turnering när det litauiska mästarlaget Zalgiris från huvudstaden Vilnius kommer till Swedbank stadion på onsdag.