Handikappfotboll

Carlstad IK till Gothia Cup med dubbla lag

6:01 min

Idag åker fotbollsklubben Carlstad IK till Göteborg för att spela om Kim Källström Trophy, Gothia Cups turnering i handikappfotboll. Laget har tidigare varit i final och förhoppningen är att de även i år ska gå långt i turneringen. Den här gången har de dessutom fått möjlighet att ställa upp med dubbla lag.

- Det blir mycket roligare med två lag, säger tränaren Christian Alexandersson. Tidigare har inte alla kunnat åka. Nu får man komma med två lag om ett innehåller tjejer och det har vi lyckats hitta. Förhoppningen är att vi har gemenskapen och att vi ska visa upp kunskap och allt som vi har i föreningen, med många som är långt gångna i sin utveckling fotbollsmässigt.

Landslagsmannen Anders Jansson var i fjol den första som fick den värmländska guldbollen inom handikappfotboll.

- Min förväntning är att jag ska spela den fotboll som jag kan och hjälpa Carlstad IK till vinst i Gothia, säger Anders Jansson.

Carlstad IK har 50 aktiva och 70 medlemmar. Föreningen växer och ordföranden Benny Sjöström tycker det är viktigt att det finns en förening där alla kan vara med.

- Alla som är med och spelar kan delta i matcher och i ett aktivt föreningsliv och få en bra fritidssysselsättning, säger Benny Sjöström. Det tror jag är det viktigaste.