Karlskoga erbjuder sjuksköterskor deltid med full lön

1:07 min

I Karlskoga får nu sjuksköterskor chansen att jobba deltid med full lön. Anledningen är att kommunen har svårt att hitta personal till sina kvällspass i äldreomsorgen.

– Man har kanske barn som har mycket aktiviteter, och i dag är det många av de som jobbar som tränar väldigt mycket och då kanske man gör det på kvällstid, säger Birgit Wennberg som är chef för de sjuksköterskor som jobbar i den kommunala äldreomsorgen i Karlskoga.

Där behövs elva personer för att täcka upp alla kvällspass. Just nu finns det bara fem anställda sjuksköterskor som jobbar kväll.

Därför annonserar nu kommunen efter sjuksköterskor som vill jobba mest dagtid, men som lovar att jobba i snitt minst två kvällspass i veckan. De som nappar behöver bara jobba 75% - men får ändå full lön.

Birgit Wennberg på Karlskoga kommun tycker själv att det är ett förmånligt erbjudande.

– Ja, jag tycker det. Jag vet att en del av mina anställda som jobbar på annat sätt i dag skulle kunna tänka sig det här, säger hon.

Gäller erbjudandet bara nyanställda eller kan även de som redan jobbar åt kommunen få de här villkoren? 

– De får erbjudande om att också söka de här tjänsterna, säger Birgit Wennberg som är chef på sjuksköterskeenheten hos Karlskoga kommun.